به گزارش همشهری آنلاین، پاییز فصل ترشی انداختن است و ترشیها یکی از مخلفات سفره ما ایرانیها هستند. یکی از ترشیهای خوشمزهای که میتوانید تهیه کنید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید ترشی لوبیا سبز است. تهیه ترشی لوبیا سبز وقت چندانی از شما نمیگیرد و میتوانید با لوبیا سبز و مواد اولیهای که در هر خانهای یافت میشود و صرف کمی وقت ترشی خوشمزهای را آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید پس با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این ترشی خوشمزه آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی بامیه | سادهترین روش درستکردن ترشی همراه با نکات کلیدی
- مواد لازم
لوبیا سبز؛ ۲۵۰ گرم
هویج؛ یک عدد
خیار؛ یک عدد
گلکلم؛ ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
سبزی معطر شامل جعفری، گشنیز، نعناع، ریحان و مرزه؛ ۶۰ گرم
سیر؛ ۱۰ حبه
فلفل تند؛ ۲ تا ۳ عدد
ادویه ترشی شامل میخک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، فلفل سبز، شوید خشک، زنجبیل، سیاه دانه، گلپر، نعناع خشک، زردچوبه، زیره و هل؛ یک قاشق غذاخوری سرخالی
فلفل دلمهای رنگی؛ مجموعا یک عدد
زردچوبه؛ ۱/۲ قاشق مرباخوری
سرکه سفید به میزان لازم
نمک به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیاسبز | فوتوفن خوشطعم شدن این غذا
- طرز تهیه
► مرحله اول
ابتدا لوبیا سبز را تمیز بشویید بعد آن را در آن اندازه دلخواه خرد کنید. سپس یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاد یک قاشق غذاخوری نمک به علاوه ۱/۲ قاشق مرباخوری زردچوبه به آن اضافه کنید.
لوبیای شسته و خرد شده را داخل آب در حال جوش بریزید اجازه دهید به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بجوشد تا رنگ آن تغییر کند. بعد آبکش کنید و سریع توی آب سرد بریزید بعد مجدداً آبکش کنید و روی دستمال تمیزی پهن کنید تا آب اضافی آن خارج شود.
► مرحله دوم
هویج، خیار، فلفل دلمهای و گل کلم را خرد کنید، تمیز بشویید سپس روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آب اضافی آن خارج شود. سبزیهای معطر رو هم پاک کنید، بشویید بعد خرد کنید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود نکته بسیار مهم در تهیه ترشیها این است که تمام سبزیجات باید کاملاً خشک باشند در غیر این صورت ترشی شما کپک میزند. حبههای سیر را با رنده یا غذاساز کاملاً ریز کنید.
► مرحله سوم
در مرحله بعد همه سبزیجات، نمک، فلفلهای درسته، ادویه ترشی و سرکه را در ظرفی با هم مخلوط کنید. در این مرحله سرکه را زیاد نریزید، چون ممکن است وقتی ترشی را داخل شیشه میریزید سرکه آن خیلی زیاد شود. وقتی ترشی را داخل شیشه ریختید باید سرکه را به اندازهای اضافه کنید که روی سبزیجات را بگیرد.
► مرحله آخر
کمی از سرکه را بچشید تا مطمئن شوید نمک آن کافی است، بعد در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک به دور از نور آفتاب قرار دهید تا ترشی عمل بیاید ترشی لوبیا سبز معمولاً بعد از ۲۰ روز آماده سرو است.
توجه: موادی که در تهیه ترشی استفاده میکنید کاملاً بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد میتوانید بعضی مواد را حذف یا مواد دیگری را به آن اضافه کنید. به عنوان مثال بعضی ترشی لوبیا سبز را فقط با لوبیا، سیر، ادویه ترشی و سبزیجات معطر تهیه میکنند و لوبیا سبزها را هم به صورت درسته در شیشه میریزند که این امر کاملاً سلیقهای است، اما اگر لوبیاها را خرد کنید خوردن آن راحتتر است.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه عرق نعنا دوآتشه در خانه | بهترین شیوه نگهداری از این مایع ضد نفخ
طرز تهیه آبغوره خانگی | فوتوفن درستکردن آبغوره و نگهداری از آن در خانه
طرز تهیه رب خانگی | فوت کوزهگری درستکردن رب گوجهفرنگی در خانه
- نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید
۱- تمام سبزیجات باید کاملاً خشک باشند اگر سبزیجات آب داشته باشند ترشی شما کپک میزند بهترین روش تهیه ترشی این است که تمام سبزیجات بعد از شسته و خرد شدن یک روز کامل روی پارچه تمیز پهن شوند تا کاملاً خشک شوند سپس روز بعد ترشی را تهیه کنید.
۲- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته اید باید کاملاً تمیز و خشک باشد در غیر این صورت ترشی کپک میزند.
۳- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۴- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده روی نکنید گاهی اوقات بعضی در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.
۵- اگر دوست ندارید ترشی خیلی ترش شود میتوانید بسته به ذائقه خودتان از مخلوط آب جوشیده سرد شده و سرکه استفاده کنید.
منبع: فرارو
نظر شما